SKF: leverancier van innovatieve oplossingen!

dinsdag, 11 oktober, 2016 - 19:30

SKF is een grote speler in lagerland en steeds vaker zijn haar visies en speciale inzet nodig om bepaalde besparingen te kunnen verwezenlijken.

Dolph Amsing van SKF gaat ons een inkijkje geven achter de schermen bij SKF, dé specialist voor als het op rolletjes moet lopen…
Als we praten over brandstof besparingen is dat niet alleen gewichtsreductie en stroomlijn, maar zeker ook het verminderen van wrijvingsverliezen zowel in als rondom de motor en de aandrijving. Juist als het gaat om het verminderen van wrijvingsverliezen staat SKF haar mannetje. Naast het kiezen van het juiste soort lager, bijvoorbeeld rollen versus naald of versus kogels of versus glijlagers, zijn nu rollen of naald lagers al mogelijk in toepassingen waar eerder alleen glijlagers toepasbaar waren vanwege de hoge vlaktedrukken.

Nieuwe materialen (o.a keramiek) en ook nieuwe smeermiddelen, geven lagerfabrikanten als SKF nieuwe mogelijkheden tot gewichtsreductie en/of betere lagereigenschappen. Bovendien neemt SKF ook haar ervaringen mee uit andere delen van de industrie. (o.a windturbines)

Bij CO2 reductie telt elke gram en elke Watt die je niet nodig hebt door het lichter draaien van de delen… SKF producten vinden we in alle gebieden van de modulaire autobouw, in en rondom de verbrandingsmotor, of elektromotor, via de lagering van stoeldelen tot en met de lagers van de ophanging en de wiellagers.

En elke ontwikkelingsslag weer wordt samen met de fabrikant van de auto gekeken of de bestaande of herziene producten voldoen, of dat er speciaal moet worden ontwikkeld om de toepassing mogelijk te maken. Elke toepassing vereist een aangepast ontwerp, aangepaste materialen en aangepaste smering…

Een lezing dus om je lagervingers bij af te likken!

video SKF

Introducés zijn van harte welkom.

Lokatie

Grand Café Bistro-rant 't Langenbaergh
Deventerweg 1
7245AW Laren , GE
Nederland
Telefoonnummer: 0573 - 40 1209