AMT nieuws

Abonneren op feed AMT nieuws

URL: http://www.amt.nl/

Bijgewerkt: 8 uur 5 min geleden

Automotive trekt zich op aan stijging autoverkopen

Mooie omzet- en winstresultaten voor de automotive branche in 2017. Volgens het SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2018’ doen we het op veel vlakken zelfs beter dan het MKB als geheel. Maar achteroverleunen is er niet bij, door technologische vooruitgang blijft innoveren een aandachtspunt voor het garagebedrijf.

Op zoek naar het geluid

“Ik hoor een klotsend geluid rechtsvoor”, of “Op een drempel hoor ik een krakend geluid”. Een klant komt met die klacht over zijn auto de werkplaats in. Natuurlijk ga je zelf ook luisteren. Komt het geluid inderdaad van rechtsvoor, of toch vanuit achter. De moderne auto is een klankkast wat dat betreft. Hoe pak je het aan? En welke hulpmiddelen zijn er?

AMT-TV presenteert: Wat moet je weten over de nieuwe regels in de APK?

Nieuwe regels in de APK. Ben je APK-keurmeester? Na Pinksteren moet je ze toepassen. Dus: Hoe zit het met de waarschuwingslampjes op het dashboard? Wat moet je weten over het afstellen van de mistverlichting? Wat verandert er in de APK 1? En natuurlijk: Visuele controle van het dieselroetfilter, maar hoe dan? De antwoorden op deze en veel meer APK-vragen gaf Dennis Ipenburg namens de RDW in ons live APK-webinar. Gemist? Kijk het hier terug!

Bijna 3.000 sterfgevallen per jaar door gevaarlijke stoffen

“Ruim één miljoen Nederlanders werkt met gevaarlijke stoffen. Van alle werknemers loopt 1 op de 6 het risico ziek te worden omdat zij tijdens het werk te maken heeft met gevaarlijke stoffen. Dat kan leiden tot ernstige ziekten zoals astma, COPD en longkanker.” Staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) wil de bewustwording rondom gevaarlijke stoffen vergroten en startte de campagne ‘Veilig Werken met Gevaarlijke Stoffen.’

‘Loopbaancoaching hielp mij om deze stap te zetten’

Wat wil ik? Wat kan ik? Haal ik alles uit mijzelf of ben ik toe aan iets nieuws? Het zijn vragen die veel medewerkers zichzelf weleens stellen. Ook Audrey van der Vleuten stond voor de keuze: doorgaan in haar oude baan of een nieuwe uitdaging zoeken. Loopbaancoaching hielp mee om de volgende stap in haar loopbaan te zetten.

Video: Wat bespreken we tijdens het APK-webinar?

Dinsdagavond 15 mei om 20.00 uur organiseert AMT in samenwerking met RDW het AMT-RDW-APK-webinar. In deze live online-uitzending nemen we de nieuwe APK-regelgeving die op 20 mei ingaat door. Van visuele controle van het roetfilter, mistlamphoogteafstelling tot de beoordeling van led-achterlichten. En hoe zit het met de controlelampjes die uit horen te gaan, de vloeistoflekkagecontrole en andere wijzigingen? Wij beantwoorden deze en andere APK-gerelateerde vragen in de uitzending.

CBX komt met ergonomische wielserviceapparatuur van Teco

CBX Nederland introduceert nieuwe wielserviceapparatuur. Met de equipment van Teco(by Ahcon) biedt CBX een totaalpakket, waarmee een complete wielservicestraat ergonomisch in te richten is. Dankzij de modulaire opbouw kan de straat naar eigen wens ingericht worden.

Hofmann 3D-uitlijnapparatuur voor Broekhuis Groep

De Broekhuis Groep rust 6 van zijn vestigingen uit met de nieuwste generatie 3-D uitlijnapparatuur van Hofmann. Daar zitten ook vestigingen bij die uitlijnen voorheen uitbesteedden. Met de nieuwe equipment wil Broekhuis de werkplaatsomzet verhogen.

AkzoNobel lanceert nieuwe website voor Sikkens Vehicle Refinishes

Met de lancering van een geheel nieuwe website voor Sikkens komt AkzoNobel Vehicle Refinishes tegemoet aan de digitale behoeften van haar klanten. De nieuwe website biedt snel en eenvoudig toegang tot productinformatie, technische gegevens, veiligheidsinformatiebladen, kleureninformatie en kleurentools.

Hoe controleert een module het (airbag)systeem?

Een foutcode in het airbagsysteem van een auto. Wat is er aan de hand? De foutcode wijst op een onderbreking, maar bij het meten aan het airbagsysteem vind je geen onderbreking in de bedrading. De stekker onder de stoel is berucht, die maar doorsolderen dan? En wat los je hiermee op?

Combinatie diagnosetools als totaaloplossing

Multimerk diagnosetools kennen hun beperkingen, hoe goed ze ook zijn. De één blinkt uit in Duitse, Franse of Aziatische merken, andere bieden koppeling met technische data en sommige weer niet. Best even zoeken welke het beste in jouw werkplaats past. De Sergoyne Diagnostics Ultimate Case met gecombineerde diagnosetools en ondersteuning kan oplossing bieden.

10 finalisten NK Veiligste Chauffeur bekend

Tien beroepschauffeurs hebben zich gekwalificeerd voor de grote landelijke finale van het NK Veiligste Chauffeur op 9 juni. De halve finale vond afgelopen zaterdag plaats tijdens de kennisdag in Beesd, waar de honderd veiligste chauffeurs van Nederland acte de présence gaven.

Hoe stel je de juiste diagnose aan het aircosysteem?

Niets zo vervelend als een aircosysteem dat niet meer koelt. Niet voor jou, maar zeker ook niet voor de klant die met die klacht binnenkomt in de werkplaats. Maar dan? Kijken of er druk in het aircosysteem zit is snel gedaan. Wat is de vervolgstap? Is er onderhoud nodig volgens fabrieksschema? Is er een lekkage of is er meer aan de hand?

Overlander introduceert hefbrug voor wielvrij heffen EV’s

Bij een benzine- of dieselauto is het heffen van de auto met diverse type hefbruggen vrij gemakkelijk en is alles vrij toegankelijk onder de auto. Hierdoor kan de monteur gemakkelijk aan het voertuig werken. Werkt dat ook voor elektrische auto’s? Overlander meent van niet en breidt het assortiment uit met een hefbrug voor het wielvrij heffen van elektrische auto’s.

Overlander introduceert hefbrug voor wielvrij heffen EV’s

Bij een benzine- of dieselauto is het heffen van de auto met diverse type hefbruggen vrij gemakkelijk en is alles vrij toegankelijk onder de auto. Hierdoor kan de monteur gemakkelijk aan het voertuig werken. Werkt dat ook voor elektrische auto’s? Overlander meent van niet en breidt het assortiment uit met een hefbrug voor het wielvrij heffen van elektrische auto’s.

Pagina's