AMT nieuws

Abonneren op feed AMT nieuws

URL: http://www.amt.nl/

Bijgewerkt: 1 maand 1 week geleden

Versleten schokdempers herkennen met Meyle instructievideo

Wat is de beste manier om schokdempers te controleren en versleten schokdempers snel te herkennen? Meyle maakte een instructievideo waarin de specialisten van Meyle diverse manieren laten zien waarop de autotechnicus tijdens de onderhoudsbeurt snel en zorgvuldig de dempers kan controleren op slijtage.

Fource neemt Gami Arnhem over

Fource Automotive Source heeft met de aandeelhouders van Gami Arnhem B.V. overeenstemming bereikt over de overname van de activiteiten in september 2017.

NTN-SNR sensor in het hart van Valeo lidar toestellen

NTN-SNR heeft de hoge-resolutie hoeksensor geperfectioneerd die een sleutelrol in de SCALA (merknaam) lidar van Valeo speelt, waarvan nu de Audi A8 standaard wordt voorzien. Voor het eerst zal een auto over de functies van een niveau 3 “eyes-off” zelfrijdende auto beschikken, wanneer hij lager dan 60 km/h op een weg met door een middenberm gescheide rijbanen rijdt.

BASF presenteert de kleurtrendcollectie 2017-2018

De designers van BASF voorspellen de kleurtrends van de toekomst. Met ‘Translucid’, de actuele kleurtrendcollectie voor de auto-industrie, laat BASF zien welke kleuren over drie tot vijf jaar populair zullen zijn bij autokopers. Hoewel het nog even zal duren voordat de nieuwe autokleuren in serieproductie worden toegepast, is Glasurit, het autolakmerk van BASF, nu al aan de slag om ervoor te zorgen dat er een perfecte reparatieoplossing beschikbaar is zodra de nieuwe kleuren op de markt komen.

Sonic Project Performance series gereedschapskar

Sonic introduceert de Project Performance gereedschapswagens. De serie bestaat uit twee verschillende gevulde gereedschapswagens gebaseerd op de S9 (354-dlg.) en S12 (432-dlg.) gereedschapswagen.

Daimler initieert pakket aan dieselmaatregelen voor verbeterde luchtkwaliteit

Naar aanleiding van de top van overheidsofficials en vertegenwoordigers uit de auto-industrie, eerder deze week in Berlijn, heeft Daimler AG zijn eerder geïntroduceerde initiatief voor een verbeterde luchtkwaliteit met extra maatregelen uitgebreid. “Wij focussen op het verbeteren van de dieselmotor in plaats van een verbod erop.”

Tesla Model 3 als de elektrische T-Ford?

Na drie jaar wachten zijn de eerste Model 3’s bij Tesla afgeleverd. De eerste betaalbare e-auto voor de massa, zo werd het kleinere Tesla model afgeschilderd. Ook nu weer spreken sommigen van het begin van een omwenteling. Parallellen met de T-Ford zijn er. Wordt het net zo’n revolutie?

Start-stopsysteem op een turbomotor. Gaat dat wel goed?

“Ik rijd geregeld in Mercedes-Benz Sprinters die zijn uitgerust met een start-stopsysteem. Minder lawaai en een lager brandstofverbruik zijn mooi meegenomen bij het wachten voor een verkeerslicht. Maar ik heb er toch twijfels bij. Bij auto’s zonder start-stopsysteem wacht ik even alvorens ik de motor uitzet om de turbo te laten afkoelen, maar nu zet de motor zichzelf uit. Gaat dat wel goed?” vraagt T. Hogenaar uit Woerden zich af.

Traxio België: wees eerlijk met roetfilters

Sinds 1 juli mag in Nederland een roetfilter niet verwijderd worden. Nu trekt ook de Belgische beroepsfederatie Traxio aan de bel. Daar rijden veel meer diesels dan in Nederland, nog belangrijker dus dat ze zo schoon blijven als hun Euro homologatie aangeeft. Wat dreigt er als je het roetfilter verwijdert? Ook in België wordt het aangeboden als ‘besparingstruc’.

Euro NCAP oordeelt streng en opvallend op veiligheidssystemen

Zojuist maakte veiligheidsapostel Euro NCAP de scores bekend voor weer zes nieuwe automodellen. Hiermee komt het totaal aan beoordelingen dit jaar op 21 auto’s. Acht gingen met minder dan de maximale vijfsterren beloning naar huis. Anderen kregen juist lof voor zeer hoge prestaties. Wie zijn heel goed, en wie niet zo?

Continental schaft de conventionele luidspreker af

Wie van plan is de Frankfurtse IAA show dit najaar te bezoeken moet zeker zijn oor te luisteren leggen bij Continental. Wij zijn in elk geval erg benieuwd hoe top-geluid in een auto klinkt zonder dat er speakers aan te pas komen. Met dit nieuwtje stelt Conti voor gewicht en ruimte te sparen in de auto.

Bosch truckonderdelen leverbaar via Intertruck

Truckonderdelen van Bosch zijn nu ook leverbaar via Intertruck. Intertruck Group en Robert Bosch Nederland zijn daartoe een samenwerking aangegaan. In de zogeheten One-Stop-Shop van Intertruck zijn meer dan 39.000 truckonderdelen direct uit voorraad leverbaar. In totaal biedt Intertruck meer dan 300.000 vervangingsonderdelen.

Nooteboom Trailer Service wint F1-arrangement bij Autec-VLT

2017 is voor Autec-VLT een jubileumjaar. Dit jaar zal de leverancier van werkplaatsequipment de 15.000ste hefbrug afleveren. Om dit te vieren, verloot Autec-VLT over het hele jaar 7 arrangementen voor 2 personen naar de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi. Winnaar van de derde trekking zijn Bob Burks en Willem Thijssen van Nooteboom Trailer Service in Zwijndrecht.

Autoverkopen in EU stijgen licht in juni

De verkoop van nieuwe personenauto’s in de Europese Unie is in juni met ruim 2 procent gestegen tot circa 1,5 miljoen in vergelijking met een jaar geleden. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van brancheorganisatie ACEA.

‘Daimler verkocht ruim miljoen sjoemeldiesels’

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, heeft tussen 2008 en 2016 ruim een miljoen sjoemeldiesels verkocht die meer broeikasgassen uitstoten dan is toegestaan. Dat blijkt volgens de Süddeutsche Zeitung uit een onderzoek van justitie in Duitsland.

Pagina's