ATC met Robby Camps op AMT Live CAN CANFD en LIN specialist

AMT Live 11,12 en 13 februari:

Een voertuignetwerk zit in nagenoeg elke auto, maar hoe werkt dat nu? Scopebeelden, spannings- en/of weerstandsmetingen, aan zulke netwerken, die kennen we. Maar hoe gaat dat dan verder? Wie alles weet van netwerken is Robby Camps, werkzaam als CAN-analist bij Ford Lommel Proving Ground, en hij gaat zijn kennis delen.

CAN, CANFD en LIN: een diepere kijk op voertuignetwerken
Robby geeft een inkijk, waarbij de nadruk niet zo zeer ligt op het volledig ontrafelen van berichten die op de CAN-bus voorkomen, maar eerder op het juist interpreteren van die berichten om een correcte diagnose te stellen.

“Een technicus wordt continu uitgedaagd om bij te blijven maar de complexiteit van de job valt niet meer te onderschatten. Daarom is systeemkennis van de gehele wagen en logisch redeneren vaak noodzakelijk. Ik ga de bezoekers van mijn kennissessie een diepere kijk geven in voertuignetwerken. Welke rol heeft het netwerk bij een storing? En hoe belangrijk is jouw systeemkennis daarbij? Tot 11, 12 of 13 februari 2020!”

Robby Camps, CAN-analist – Ford Lommel
Robby Camps is in 1996 afgestudeerd als professional Bachelor in Kortrijk (België). Vervolgens heeft hij kortstondig bij een Mercedes dealer gewerkt als monteur. Eind ‘96 begon Robby bij Ford Lommel Proving Ground waar hij werkzaam is geweest op diverse afdelingen met verschillende functie. Van monteur remtest-voertuigen en monteur duurzaamheidstestwagens, tot diagnose technicus, en poolman rijtestafdeling.
De laatste 10 jaar is Robby werkzaam als CAN-analist in het Software testcentrum. Hierbij ligt de nadruk op het opsporen van fouten in de software van alle voertuigmodules.